“Dat er lokaal hout wordt gebruikt, is bijzonder en belangrijk.”

Als adviseur voor het Singelpark Leiden – het project dat alle parken in Leiden aan elkaar verbindt – werk ik graag samen met Boom en Staal. Dit vanwege het ambachtelijke, de ontzettende liefde voor hout en de vakkennis van houtsoorten. Ik bewonder Boom en Staal ook omdat het als eerste begonnen is met het toepassen van Leids hout. Dat er lokaal hout wordt gebruikt, vind ik heel bijzonder en belangrijk.

De boomstamhoekbank in het Leidse Huigpark

In het Singelpark komen het sociale aspect, kunst en natuur samen. In het Huigpark hebben we samen met Boom en Staal een terraszithoek in de buurttuin gerealiseerd. De boomstamhoekbank staat daar prachtig – mooi een met de omgeving – dus daar zijn we heel blij mee. Hij vervult daar ook een sociale functie, er wordt heel veel gebruik van gemaakt. Mensen komen er om wat te eten of gewoon voor de gezelligheid. Ons ontwerp is precies naar wens en het ziet er heel goed uit!

“De ontwerpen die Boom en Staal realiseert zijn kunst.”

De ontwerpen die Boom en Staal realiseert zijn niet enkel gebruiksvoorwerpen maar ook kunst. Daarom heb ik gekozen voor Boom en Staal. Ik wilde geen doorsneebank maar een bank die het kunstprofiel van het park onderstreept.

“Leuk dat je Boom en Staal op steeds meer plekken in Leiden terugziet!”

Je herkent de echte Boom en Staal bank aan de natuurlijke en simpele vormgeving. We werken er samen aan dat steeds meer mensen van een Boom en Staal ontwerp kunnen genieten. Zo zal er in het Huigpark naar verwachting een zitplek – een soort plankier – rond een boom gecreëerd worden. Dit wordt een plaats om elkaar te ontmoeten, te chillen en muziek te maken. Het is erg leuk dat je Boom en Staal op steeds meer plekken in Leiden terugziet!

Cécile Verburg – Kunsthistoricus en
Kunst & Participatieadviseur Singelpark Leiden
www.singelpark.nl

“Supersnel werken aan een droomhotel!”

Samen met Boom en Staal levert Urus Interiours meubilair voor kantoorinrichtingen, winkel- en hotelinterieurs en woondesigns. Een voorbeeldproject is de hotelinrichting van TwentySeven. We hebben het over het supersnel realiseren van een groots toekomstbeeld; een droomhotel. Toen we werden gebeld of we daaraan mee wilden werken, hebben we deze mooie uitdaging meteen aangenomen.

Warja Nijdam
Meubelmaker bij Urus Interiours

www.urusinteriours.nl

 

“Werken aan de circulaire economie.”

Wij werken net als Boom en Staal aan de circulaire economie. Bij voorkeur werken we met lokaal gekapt hout. Het is heel mooi om hout uit de omgeving te gebruiken voor onze producten. Het is onnodig om daar de halve wereld voor over te reizen. Mijn huis wordt verwarmd met het restafval van de werkplaats. In de toekomst zou ik op deze manier ook vloerverwarming in de werkplaats willen.

Op sociaaleconomisch vlak doen we wat voor de jeugd door te werken met stagiairs van het HMC Hout- en Meubileringscollege. Het is een wisselwerking: wij investeren tijd om hen dingen uit te leggen en in ruil helpen zij ons met de productie. Dit geeft een hartstikke leuke dynamiek.

“Boom en Staal heeft uniek en professioneel materieel.”

Wij werken graag met Boom en Staal vanwege het unieke en professionele materieel; zo kunnen we tafels uit één stuk hout maken met de grote, brede zaag. Van de boomstamtafels wordt er elke week wel een verkocht. We kunnen reusachtig grote en heel sterke tafels maken. ‘Tafels om op te dansen’ noem ik ze soms wel. Ook persoonlijk klikt het. Herman is eerlijk en oprecht, dat is prettig om mee samen te werken. Het gaat hem niet puur om het geld; hij heeft hart voor de zaak. Hij wordt ook enthousiast van het werk en dat straalt hij uit. We zijn gewoon gek op hout!

Wijnklimaatkast
voor hotel TwentySeven
op Dam 27, Amsterdam.
Voor het hotel met restaurant
werken wereldberoemde
architecten, topchefs
wijnproevers en sommeliers.

“Wij kiezen voor Boom en Staal vanwege de vakkennis.”

Het is hartstikke prettig werken met Boom en Staal. Wij zorgen voor de bomen en Boom en Staal maakt er planken en meubels van. We hebben ervoor gekozen om met Boom en Staal te werken vanwege de behoorlijke vakkennis. Dan gaat het bijvoorbeeld over kennis van houtsoorten maar ook over de beste houtzaagtechnieken.

“Boom en Staal is: vakkundig, eerlijk en gedreven.”

De drie woorden die bij mij opkomen als ik aan Boom en Staal denk, zijn: vakkundig, eerlijk en gedreven. Daarom geloof ik in dit bedrijf!

Dennis van Amsterdam
Eigenaar Van Amsterdam Boomverzorging
www.vanamsterdamboomverzorging.nl